GP 845-P verdraaid

[26 april 2006]

e jonge Duitse boer, die nog niet half zo oud is als wij, stapt uit zijn lawaaiige trekker en meent ons luidkeels de les te moeten lezen op een toon alsof we kleine kinderen zijn! Eerder vandaag heeft hij ons zien lopen over het voormalige kommiezenpad, een smal strookje bos met wat bomen en struiken, en dat zinde hem blijkbaar niet. Als we de man goed begrijpen dan zouden we daar herten en zo verstoren. Als er iemand iets verstoort dan is hij het zelf wel met zijn knetterende machine!
Omdat er tussen de boer en onszelf een degelijk hek zit en ik op zoek ben naar mijn ‘dazzer’ die ik eerder hier ergens verloren ben, besluit ik om het getetter maar te negeren.

Nu eerst iets over twee keer dezelfde steen, maar toch anders:

845-P in 2004 (Foto © Dick Waanders)

GP 845-P in 2006 (Foto © Dick Waanders)

Bovenstaande foto's van GP 845-P zijn vanaf hetzelfde standpunt genomen. Er zit een paar jaar verschil tussen. Op mysterieuze wijze heeft de steen zichzelf een kwartslag gedraaid. Maar zonder menselijk ingrijpen zou dat natuurlijk niet gebeurd zijn.
De gemoedelijke Nederlandse boer die ons vanuit zijn nieuwe (10 jaar oude) boerderij ziet scharrelen, komt rustig op ons aflopen om te kijken wat we precies aan het doen zijn. Hij heeft er verschillende ideeën over, zoals kijken naar vogels, vlinders en bomen, maar als we zeggen dat we voor de grens en de grenspalen komen, is hij zeer verbaasd. Dat is nieuw voor hem!
In elk geval weet hij ons te vertellen dat GP 845-P tijdelijk uitgegraven is en opnieuw geplaatst. Op dat moment hebben we nog niet geconstateerd dat dat verkeerd gegaan is. Dat zien we thuis pas als we de eerdere foto's met de nieuwe vergelijken.

Eberhard Gutberlett meldt dat Herr Kroschner van het Duitse Kreiskatasteramt in Borken heeft laten weten dat de firma die in 2004 daar een gasleiding heeft aangelegd en de steen verkeerd om heeft herplaatst, de steen opnieuw zal moeten uitgraven en goed zal moeten zetten. Op eigen kosten.
We zijn benieuwd of dat daadwerkelijk gebeurt.