Gp 22-II en naaste bewoners

Gp 22-II (Foto: Dick Waanders)

[9 juni 2008]

p 22-II kijkt uit over een groot perceel grasland. En naar rechts toe loopt de grens over dit land. In de bebouwing aan de linkerzijde wonen - sedert enige tijd - de eigenaren van het perceel, en zij zijn niet gediend van het betreden van hun stuk grond. Dat hebben wij uit eigen ervaring mogen vernemen van een bewoonster die met een mitrailleur in de hand helemaal naar ons toe kwam lopen.
Bovendien staat onze auto recht tegenover de steen aan de andere kant van het perceel naast een picknickbank. Ook dat is verboden, dus zijn we dubbel in overtreding. Het bosgebied waarin gp 23 staat is ook al verboden terrein, en verderop bij de aansluiting naar de Vrijdijk is een hondenclub van een Nederlandse vereniging en ook daar geldt een verboden toegang.

Verboden voor alle verkeer (Foto: Dick Waanders)

Dit is de overkant, links is de picknickplaats. Ooit was deze weg grensoverschrijdend, nu eindigt hij bij de gebouwen. De bewoners willen geen vreemd verkeer hier, want naast hun eigen verbodsbord staan er een tiental meters terug officiŽle verbodsborden. En die zijn zonder uitzonderingen, dus hoe ze hier zelf met de auto komen is de vraag.
De vele fietsers die hier aan komen suizen, missen soms de scherpe afslag naar rechts en trappen dan na het Privť-bord hard op de rem om hun fout te herstellen.

Zandhuizerpad (Foto: Dick Waanders)

P.S. Dat van die mitrailleur is niet waar.