Boek: Grensgang Overijssel

Boek: Grensgang Overijssel

“Een historische reis langs de randen van Overijssel”

Dit is zondermeer het lijvigste boek dat er tot op heden is uitgebracht over de grens. En helemaal als het gaat om één provincie.
Vanwege de diepgravende teksten over het ontstaan van de grenzen in Nederland en meer specifiek de provincie Overijssel, en de grote hoeveelheid foto's, is deze uitgave een must voor elke geïnteresseerde in de Nederlandse grenzen.

Boek: Grensgang Overijssel

Schrijver en samensteller Jan ten Hove heeft het zich niet makkelijk gemaakt bij het werken aan het boek. Onvermoeibaar heeft hij - gesteund door zijn vrouw - bijna een jaar lang zitten spitten in alle relevante archieven en internetbestanden die hij kon vinden. Daarnaast is hij ook nog wekenlang zelf op pad geweest voor het maken van foto's en het opdoen van informatie ter plekke.

Boek: Grensgang Overijssel

Bijzonder zijn de vele historische kaarten en andere documenten. Op de foto's zijn veel historische gebouwen te zien, heel veel grens- marke- en provinciepalen en een overzicht van de verschillende soorten grenspalen. Het spreekt voor zich dat er aan de grens met Duitsland bijzondere aandacht besteed wordt. De landsgrenzen spreken nog altijd meer tot de verbeelding dan andere grenzen.

Boek: Grensgang Overijssel

Het boek telt 240 pagina's en heeft een formaat van 30x24 centimeter. De pagina's zijn niet van glanspapier, waardoor de kwaliteit van de tekst en de foto's niet helemaal optimaal is.
Het boek is uitgegeven door de IJsselacademie in november 2012.
ISBN 978-90-6697-230-8 en prijs is rond de 35 euro.