Andere webzijdes:

 

Dit is de site van Eef Berns, één van de oudste en bekendste grenswandelaars. Op de site is erg veel informatie te vinden over alle grenzen van Nederland. Verder heel veel links naar andere weblocaties, een uitgebreide boekenlijst en veel nieuws.

Eef heeft ook een e-mailforum in het leven geroepen:
http://groups.yahoo.com/group/grenspalen/

 

De site van Jannis Deeleman bestaat sedert juli 2002. Zijn site is ordentelijk, bevat goede foto's en veel achtergrondinformatie. Nadruk ligt op het Drielandenpunt Vaals.

 

Arjen Salverda presenteert hier de belangrijkste grenspalen tussen Overijssel/Drenthe en het Grafschaft Bentheim in overzichtelijke volgorde.

 

Drie leraren uit de omgeving van Emmen zijn in 2003 begonnen met hun tocht op de grens van Nederland en Duitsland. Ze wandelen van Noord naar Zuid en Martin Willems geeft van elke etappe een (foto)verslag op zijn nieuwe site (2011).

 

Uitgebreide site van onze Duitse grenspalenvriend Eberhard Gutberlett. Heel veel foto's en kadasterkaarten.

 

Belgische website van grenspalenliefhebber Peter Dirven. De site heeft ongeveer dezelfde opbouw als die van Eef Berns.

 

Integere en heldere webzijde van Peter Gorissen over de grenssituatie in Limburg.

 

Ad en Lenie Rombouts zijn op 27 maart 2009 hun webzijde begonnen, nadat ze jarenlang fanatiek alle grenspalen Nederland-Duitsland en Nederland-Belgie hebben gefotografeerd.

 

De startpagina voor Nederlandse en Duitse bewoners in de regio Niederrhein.

 

Bovenlichten is een bijzondere zijde van Ben Veldstra over bovenlichten en andere ornamenten in en aan huizen en gebouwen. En grote hoeveelheid foto's van prachtige objecten is hier te vinden, samen met (historische) achtergronden en informatie.

 

Rien de Schipper en Sam (Borderterriër) wandelen graag samen langs de grenzen van Nederland, en dan zowel de binnen- als buitengrenzen. Rien toont zijn prachtige collectie foto's in gevarieerde afmetingen op zijn weblog, en geeft er zinnige informatie bij. Ook de hond en buitenlandse vakanties komen ruim aan bod.

 

Voorheen: “Van Grenspaal tot Grenspaal”. Webzijde van Rien van Ittersum.

 

Een diepgravende webzijde over markegrenzen is: “Historische elementen in het landschap van Twente”. Gerhard Post is verbonden aan de Universiteit Twente, en hij behandelt het onderwerp in vijf thema's: Markegrenzen, Gemeentes, Markestenen, Grensstenen en Marken. Ook de landsgrens wordt niet vergeten.