E-mail advies

1. Vermijd het gebruik van de volgende programma's: SPAMfighter, Incredimail en vooral G-mail (Google mail).
Deze programma's leiden ertoe dat uw berichten niet aankomen, of dat u geen antwoord van ons ontvangt.

2. Geef het onderwerp van uw bericht a.u.b. kort en helder aan, en zonder overbodige tekens.

3. Gebruik het forumadres alléén voor forumberichten.

Deze tips houden verband met het filteren van ongewenste berichten en spam.


Internet & e-mail

et grootse deel van onze communicatie gaat tegenwoordig via internet en e-mail. Dat gaat meestal vlot en probleemloos. Zoals u weet hebben internet en e-mail echter ook hun vervelende kanten: virussen, spyware en spam. Daar zijn dan weer programma's voor om ze te bestrijden. Betaalde programma's en gratis programma's. Als u programma's uit die laatste categorie gebruikt, dan is het zaak om voorzichtig te zijn. Immers, waarom zou iemand of een bedrijf zomaar iets gratis weggeven?
Vooral programma's die onbeperkt en ongecontroleerd toegang tot uw computer én het internet hebben, leveren een mogelijk risico op. Verder hanteren sommige makers van gratis programma's wel zéér vreemde gebruikers-overeenkomsten! In de wetenschap dat bijna niemand ze vooraf leest en iedereen ze klakkeloos accepteert.

Op onze zwarte lijst staan drie programma's waar wij liever niet mee geconfronteerd willen worden, omdat ze ook van nadelige invloed zijn op ónze gegevens en privacy:

Google Mail (Gmail);
Incredimail;
SPAMfighter.

De eerste twee hanteren voorwaarden die crimineel genoemd kunnen worden! Het is bekend dat Google, met behulp van meer dan 60(!) diensten, niet alleen lak heeft aan onze privacy maar zich ook nog eens álle bestanden toeëigent van haar gebruikers. Gratis heeft vaak een hoge prijs!

De derde, SPAMfighter wás altijd een dubieus programma en doet nog steeds vreemde dingen. Het programma pretendeert ongewenste reclame te bestrijden. Maar het valt ons zelf nadrukkelijk lastig met ongewenste reclame voor zichzelf! Via de mails van gebruikers die het op hun computer hebben geďnstalleerd! Verder verstuurt het gegevens van de computer naar andere gebruikers, naar de makers van het programma en wie weet waar nog meer naartoe. Ook laat het iedereen weten hoeveel spamberichten er al geblokkeerd zijn, een teken dat er slordig met de privacy van de gebruiker wordt omgesprongen.

Ook bijvoorbeeld AVG (anti-virus & anti-spyware) voegt een bericht toe aan inkomende en uitgaande mail (geen reclame), maar die functie is uit te schakelen. En ook dringend aan te raden, want van alle onnodige teksten onderaan een bericht word je soms tureluurs.

Op de volgende webzijde kunt u meer lezen over de genoemde programma's:
http://www.rechtkrom.nl/internet/_internet.html