Manderveen, Kwekerij (2)

(Foto: Rita Melgert)

[8 juli 2012]

Het is bijna vier jaar geleden dat we naar Manderveen reden voor een halve grenssteen met nummer 91. Die stond als decoratie bij een aardbeienkweker met terras en winkel. Omdat Dick Taat(†) in 2010 een berichtje op het Meldpunt plaatste over een halve grenssteen met nummer 61, die kon worden afgehaald, veronderstelden we dat het om dezelfde steen ging.

In juli 2012 gaan we opnieuw naar het bedrijf in Manderveen, om te zien of de steen inmiddels al door iemand is opgehaald. Onze vraag of men de steen nog is kwijtgeraakt, stuit op enige verwarring, en de naam Dick Taat herkent men niet. Achteraf gezien blijkt dat het bij de steen van Dick Taat om een andere moet zijn gegaan.
De serveerster wijst ons de weg naar de plek waar de steen nu staat, en zegt dat er een heel verhaal bij staat. We zijn benieuwd en gaan op zoek.

(Foto: Rita Melgert)

Onze verrassing is groot als we naast de steen drie metalen A4-houders op spies zien staan, met daarin de uitgeprinte inhoud van ons eigen verhaal van september 2008 (“Gp 91 teruggevonden”), inclusief drie van onze foto's. Daar hadden we niet op gerekend, want niemand heeft ons ooit daarover benaderd. Gelukkig heeft men wél de bron erbij vermeld, maar het blijft een rare gewaarwording.

(Foto: Rita Melgert)

Aardbeien zijn er in allerlei soorten, maten, vormen en materialen te vinden.