Meldpunt / Meldepunkt (10)

Wie weet wat G.G. betekent?

(Foto: J.L. Hermans)

[20 december 2012]

Beste bezoeker,

Bij mij in het dorp bestaat er verschil van mening over de betekenis van de letters G.G. op een paaltje. Het paaltje staat op/in Rijsenburg. Bijgaand een foto van het paaltje. Wie weet wat deze afkorting betekent?

Goede groet,
J.L. (Hans) Hermans, Driebergen


Gemeentegrenspaal?

(Foto: Robert Janssen)

[3 december 2012]

Hallo geachte grenspalenzoekers,

Ben onlangs weer een stuk van de Duits-Nederlandse grens afgelopen, en kwam een onbekende paal tegen in de buurt van grenspaal 418. Staat een S, B en een E op. Waarschijnlijk Swalmen, Brüggen en Elmpt. De gemeentegrens van Brüggen stopt daar inderdaad. Ik ga er dus van uit dat dit een gemeentegrenspaal is.
Wie weet meer?

Groeten, en zoek ze,

Robert Janssen
Heerlen

(Foto: Robert Janssen)

(Foto: Robert Janssen)


Grenspaal 76-A (NL-B)

(Foto: Robert Janssen)

[16 september 2012]

Geachte dames en heren grenspalenzoekers,

Ik ben op het moment bezig met de Nederlands-Belgische grens, en heb na het bezoeken van verschillende websites gezien dat er mensen zijn die grenspaal 76A(NL-B) nog niet hebben. Moet je, of wil je deze nog hebben, moet je hem nu gaan opzoeken.
Heb hem, zo ver als dat je met een schroevendraaier kunt komen, vrijgemaakt.

Wat 81A(NL-B) betreft, iemand vroeg of iemand uit de regio (Limburg dus), deze kan opzoeken en uitgraven.
Ben er geweest, maar zonder gegevens kan ik niet veel doen. Als iemand mij kan vertellen waar deze ongeveer moet staan, dan wil ik het wel proberen.

Groeten, en zoek ze,

Robert Janssen
Heerlen (L)


Nationalistisch Zuid-Limburg

(Foto: Maria Beening)

[22 augustus 2012]

We zijn weer een weekje op pad geweest in Zuid Limburg op zoek naar grenspalen, en nu kwamen we toch wel aparte palen tegen. Helemaal beklad in het rood-wit-blauw, ze zijn hier wel erg vaderlandsgezind.
Toch wel jammer dat men zo met de verfpot omgaat!

Grenswandelgroet van Maria Beening.

(Foto: Maria Beening)


Foutjes in Overijssel

Gp 87 (Foto: Dick Waanders)

[11 juli 2012]

Het zijn geen schokkende zaken, maar het ziet er wel slordig uit als ze niet worden hersteld. Beide stenen staan in Twente nabij de grensovergang Mander-Getelo.
Steen nr. 87 heeft zo te zien op twee plekken een metalen nummerplaatje gehad, maar het ontbreekt nu volledig. Hoe dat gebeurd is, weten we niet, maar het zou wel erg zielig zijn als iemand met zijn gereedschap naar deze steen zou zijn gegaan om een plaatje met nummer 87 erop te krijgen. In elk geval houden we nu elk huisnummer 87 in de gaten, in Duitsland en Nederland.

Gp 88 (Foto: Dick Waanders)

Het plaatje van nummer 88 zit al jaren op zijn kop bevestigd. De grotere, ovalen delen van de 8 horen onderaan te zitten. Als het Nederlandse kadaster op pad gaat voor nummer 87, dan kunnen ze deze ook mooi meepakken. Niet dan?


Oproep aan het Kadaster

Het Nederlandse Kadaster wil graag weten hoe de grensstenen er bij staan. Ons Meldpunt is een goede bron voor beschadigde of verdwenen grenspalen. Bekijk a.u.b. de meldingen van Eef Berns en Eberhard Gutberlett, die al jaren geleden een inventarisatie maakten van verdwenen stenen.
Helaas moeten we constateren dat er de afgelopen jaren geen onderhoud meer verricht wordt en dat er geen verdwenen stenen meer vervangen worden. En dat is erg jammer, want zo wordt het een rommeltje op de grens.