Meldpunt / Meldepunkt (2)

Reactie op Gp 832-B

[12 januari 2009]

Sehr geehrter Herr Kruger,

Der Stein wurde am 10.08.2007 neu gesetzt und später mit dem Schild versehen. Der Stein steht 1,5 m auf der deutschen Seite (indirekte Abmarkung).
Die Vermessung erfolgte in Abstimmung mit der Kadasterdirectie Oost, vestiging Zwolle.

Met vriendelijke groeten
Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag
gez.
Heinz Kroschner
Koordinator
-----------------------------------------------------------------
Kreis Borken - Der Landrat
Fachbereich Vermessung und Kataster
- Abteilung Vermessung -
Burloer Str. 93, 46325 Borken
Zimmer: 2446 (Etage 4)
Telefon: 0049 2861 / 82 2446
Telefax: 0049 2861 / 82 271 2446
E-Mail: h.kroschner@kreis-borken.de
Internet: http://www.kreis-borken.de

Gp 832-B Haaksbergerveen

(2009) (Foto: R. Kruger)

Tijdens een wandeling vandaag zag ik dat grenspaal 832B er weer staat na lange tijd van afwezigheid en daarvoor dat deze in de sloot lag.
Ik kan over de herplaatsing echter nergens iets vinden. Is het bekend wanneer deze herplaatsing heeft plaatsgevonden en door wie dat is uitgevoerd en of er nog bekenden of verantwoordelijken bij waren?
Bijgaand een foto vandaag 10 jan 2009 genomen.

R. Kruger, Rekken


Herplaatsing Gp 193 N-B

Grenspaal 193(N-B) wordt herplaatst (Foto: Ad Rombouts)

[16 november 2008]

Op vrijdag 14 november 2008 om 15.30 uur is op de grens Luyksgestel - Lommel grenspaal 193 opnieuw onthuld.
Beide burgemeesters van de Gemeente Bergeyk en Lommel hebben een kort toespraakje gehouden. Daarna zijn er zoals gewoonlijk verschillende processen verbaal ondertekend. Ook een delegatie van de grenspalencommissie en kadaster waren aanwezig.

Ad en Lenie Rombouts.


Grenssteen Heerlijkheid Almelo

[11 oktober 2008]

Als geboren en getogen Almeloër en met m'n interesse voor historie, doet het me zeer dat er klaarblijkelijk erg onzorgvuldig met monumenten wordt omgegaan in onze gemeente. Er was mij al bekend dat een grenssteen van de Heerlijkheid Almelo afgelopen jaar is zoekgeraakt (heeft ook een artikel in de TC Tubantia gestaan), maar vandaag bemerkte ik dat er nog een grenssteen is verdwenen.
Aan de Jachthavenlaan, tegenwoordig een doodlopend straatje, stond voor zover ik me herinner paal nr. 20 (de zogenaamde Honbokenpaal). Toen ik er vandaag kwam bleek de steen verdwenen, samen met de boerderij die erachter stond.
Ik sprak een mevrouw aan die op het naastgelegen erf liep. Ze vertelde dat de steen in een container was verdwenen bij de sloop van de boerderij omdat ze er verder toch geen waarde aan hechtte.
Het bedrijf Maathuis & Braakhuis uit Reutum heeft het karwei geklaard, en wat er daarna met de steen is gebeurd?
Wat zal ik doen? Op eigen houtje op 'onderzoek' gaan? En kan ik de vermissing ergens melden? Gaarne advies in deze kwestie.

[26 oktober 2009]

Het lijkt erop dat één van de vermiste Almelose grensstenen teruggevonden is. (Zie briefwisseling met het slopersbedrijf.) Dat mag ook opgemerkt worden! Ik zoek contact met het Stadsmuseum in Almelo of daar interesse bestaat voor deze steen.

Bert Nijkamp