De Jurisdicties: Een introductie

Hierboven ziet u de huiskamer van de Jurisdicties. De Jurisdicties vormen een grenspalenfamilie, bestaande uit vader Juri, moeder Zandi, peuter Subbi en hondje Roesti (nr. honderd). Pa Juri en ma Zandi hebben elkaar leren kennen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van verloren gewaande grensstenen, in de Haarmühle net over de grens bij Buurse.
Juri Jurisdictie doet dienst als Jurisdictiepaal op het ‘Drielandenpunt’ tussen Overijssel, Gelderland en Munsterland. Op het identificatieplaatje dat hij tijdens zijn werk moet dragen staat het nummer 832. Zandi is afkomstig van het Aamsveen en huisde op 845M.

Deze strip gaat over het wel en wee van de familie Jurisdictie, en gezien het verleden valt te verwachten dat er zich ook in de toekomst rare gebeurtenissen zullen voordoen in de familie.
De strip is bedacht en getekend door Rita Melgert, en ook de teksten zijn van haar hand. Alle tekeningen zijn gemaakt op een Amiga computer (in dit geval op een Amiga-emulator op de PC) met het programma DeLuxe Paint.

Het bijzondere is dat het een interactieve strip is. Bij elk plaatje moet u op een bepaalde plek klikken om verder te gaan. Door met de muisaanwijzer over het plaatje te gaan, ontdekt u vanzelf waar dat plekje zit. Daarbij verandert de muisaanwijzer in een handje, en ook zit de klikzone op een logische plaats.

Nu kunt u op een willekeurige plek in het plaatje hierboven klikken.