Hof Aarnink, Losser

(Foto Dick Waanders)

[6 mei 2013]

Als de gemeenten Losser en Gronau van de grens een toeristische attractie willen maken, dat is hier een betere plek dan bij de Drilandsteen. Hier kan men verpozen en vertier maken, en bovendien is er al horeca voorhanden. Wat wil men nog meer?

Dat schreven we jaren geleden in ons “Feuilleton”. Kennelijk leest de nieuwe eigenaar van Restaurant Aarnink deze webzijde ook goed, want in september 2012 krijgen we een berichtje van Harry ten Veen, die het nieuws weer van Harry van der Sleen heeft gekregen. Er zou namelijk iets veranderd zijn bij steen nr. 6.
In mei 2013 gaan we er een kijkje nemen.

Op bovenstaande oude foto is steen 5-III te zien in een hoekje van de omheining naast een grote boomstronk. Het is geen zomer, want dan is de steen meestal overwoekerd door brandnetels.

(Foto: Dick Waanders)

Steen nummer 6 staat ongeveer in het verlengde van de voorgaande, en aan de andere kant van de omheining.

(Foto: Dick Waanders)

Door de grote boom waar hij naast staat en door de begroeiing rondom is hij lastig te fotograferen.
Tot zover de oude foto's.

(Foto: Dick Waanders)

Sedert 2012 ziet het er hier iets anders uit. De oude stronk is verwijderd, de omheining is iets verplaatst en beide stenen staan nu onbelemmerd in het zicht.

(Foto: Dick Waanders)

Steen 6 met zijn aparte vorm, heeft een ruim keienbed gekregen, en kan nu door iedereen bewonderd en gekiekt worden. De loop van de grens wordt door een stenen richel aan weerszijden van de steen aangegeven.

(Foto: Dick Waanders)

Het Bourgondisch Kruis aan de Nederlandse zijde is nu voor het eerst in zijn geheel zichtbaar.

(Foto: Dick Waanders)

Het Bentheimer Schild is ook weer in zijn volle glorie te aanschouwen. Jammer dat niemand de moeite heeft genomen om de (voorheen onzichtbare) onderzijde schoon te borstelen.
Conclusie: Zo wordt de grens meer en meer een toeristische attractie.

N.B. Restaurant Hof Aarnink ligt momenteel in Duitsland, maar omdat er geen Duitse plaats in de buurt ligt, men vooral op Losser gericht is en de parkeerplaats in Nederland ligt, scharen we deze locatie maar onder Losser.