De Wilhelminatoren herrezen

Grenspaal

De Wilhelminatoren staat in de buurt van paalsteen nummer 193-J.

De Holleweg

De Holleweg leidt ons naar de nieuwe toren.

De nieuwe toren

Medio januari stond de Wilhelminatoren nog, medio februari lag ie tegen de vlakte en thans, medio maart, staat de nieuwe in volle glorie, maar nog niet helemaal af.
Ik heb vernomen dat de nieuwe toren over 6 weken ook van binnen klaar is. Er komt ook een lift, want de oude was alleen middels trappen te beklimmen.

De nieuwe toren

 

[19 maart 2011]
Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen


Ik had vanmorgen een onderhoud met Adriaan Bos, de bouwheer van de nieuwe Wilhelminatoren. Bouwmeester is Roger Martens, mede-eigenaar van Ruimtemakers Architectengroep Maastricht. De gemeente Vaals gaf toestemming om tot een maximale hoogte van 35 meter te bouwen. Volgens Adriaan Bos ligt het bouwterrein even hoog als het Drielandenpunt (322,5 Meter), maar volgens de topografische kaart ligt er een hoogtelijntje van ruim vijf meter tussen. Volgens Google Earth is het verschil tien meter. Hoe dan ook, een feit is dat men vanaf de glazen skywalk, helemaal boven, een prachtig uitzicht heeft over de dalketel van Aken en het Belgische en Nederlandse Geuldal. Als de bouw naar wens verloopt kan de nieuwe Wilhelminatoren in mei geopend worden.

[26 maart 2011]