Eijsden op de Grens (1)

Grenspaal met nummer 41 (Foto: Hans Hermans)

In de buurt van grenspaal met nummer 41 ligt het meest zuidelijke station van Nederland.

Limburg, het appendix van Nederland, probeert in ’s-Gravenhage al een aantal jaren gedaan te krijgen, dat de treinen van Amsterdam naar Maastricht, doorrijden tot Luik. Vanaf Luik zou men dan verder kunnen reizen naar andere steden in Europa. Helaas hebben lobbyen noch ‘knokken’ tot nu geholpen. Maastricht met meer dan honderd internationale instituten zou zich willen spiegelen aan Aken en Luik, waar al vele jaren hogesnelheidstreinen verkeren. Maar Maastricht ligt in Nederland… Ons land hoort op in Eijsden en het aloude boemeltje van Maastricht naar Luik stopt er (nog) niet.

Belgische boemeltrein (Foto: Hans Hermans)

Begin januari 2012 zullen de oude Belgische boemeltjes vervangen worden. De nieuwe boemeltrein zal dan ook op het grensstation van Eijsden stoppen.

De kans is vrij groot dat de boemeltrein, tussen Maastricht en Luik, binnenkort in Eijsden gaat stoppen, maar de dienstregeling en de frequentie staan nog niet vast. Het staat wel vast, dat Luik aansluiting biedt naar Brussel, Bazel, Zürich, Kufstein, München, Parijs, Nice, Luxemburg. Londen, Keulen en Aken. Het gemeentebestuur van Eijsden zou het liefst het grensstation vandaag al in gebruik nemen.

Bilaterale grensborden bij het spoor (Foto: Hans Hermans)

De spoorweginstanties hebben geen grenspalen maar grensborden naast de rails staan. Als het aan de Nederlandse Inspectie van Verkeer en Waterstaat ligt, mogen vanaf dit punt uitsluitend machinisten rijden die vloeiend Nederlands spreken.

Vanaf januari 2012 zullen er tussen Luik en Maastricht v.v. splinternieuwe Belgische treinen rijden, maar de al iets oudere machinisten spreken minder vlot Nederlands. De Nederlandse Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), was er in het verleden als de kippen bij om boetes uit te delen aan Belgische machinisten die minder goed Nederlands spraken en zullen dat zeker in 2012 doen als de oude machinisten op de nieuwe treinen gaan rijden… Volgens deze Dienst zijn de machinisten, die overigens geen contact hebben met de reizigers, een potentieel gevaar voor het Nederlands spoorwegnet. (…) Het is logisch dat de intensieve controles van de ‘Hollanders’ kwaad bloed zetten bij de Belgische Spoorwegen (NMBS), want over het algemeen is het Belgische personeel tweetalig. Maar de IVW in Nederland stelt ontzettend hoge eisen en dat gedrag heeft uiteraard geen positieve invloed op het bilaterale treinverkeer tussen Maastricht en Luik. Volgens België is Nederland niet gelukkig met het treinverkeer, op de grens, in het zuiden des lands?

Station van Eijsden (Foto: Hans Hermans)

Het meeste zuidelijke station van Nederland, in Eijsden, ligt er nu nog verlaten bij. Maar daar zal begin 2012 verandering in komen.

H5 Op de Grens (104)
[16 november 2011]