Chaotisch Drielandenpunt (1)

Groot spandoek ‘Baumhaus’

Het grootse project ‘Baumhaus’ wordt mede mogelijk gemaakt door twintig instellingen: VSBfonds, Provincie Limburg, Provincie Luik, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Gemeente Vaals, Brand Cultuurfonds, Huis voor de Kunsten Limburg, Arteswa, Museum Het Domein, Marres, Staatsbosbeheer, Forstamt Aachen, Atelierhaus Aachen, MADmusée, Via 2018, KuKuK a/d Grenze, Abitalbero, Kapar Consulting, Boels, Steigerbouw Block. (…)


Volgens de Limburgse dagbladpers werd er aan de Duitse kant van het Drielandenpunt (Vaals), van 23 mei tot 18 juni 2011, met het motto ‘Baumhaus’, gewerkt aan groots opgezet kunstproject bestaande uit zes kunstwerken. Let wel, er mag wel over ‘Baumhaus’, maar niet over boomhut gesproken worden… De ‘Stichting Union by Fiction’ bracht de inwoners van de Euregio samen om een ‘Gesamtkunstwerk’ te maken. Mensen uit België, Duitsland en Nederland, van jong tot oud, hebben samengewerkt onder begeleiding van een internationaal team van kunstenaars en architecten. Het project heeft als thema de levensbehoeften van de mens, iets dat ons allemaal verbindt. (…)

Steigerwerk tussen de bomen

Volgens de organisatie is hier sprake van een ‘Gesamtkunstwerk’, tussen de toppen van de bomen. Kunstenaars van verschillende disciplines zijn betrokken bij het project, zoals vormgevers, beeldende kunstenaars en architecten. (…)

Themaspreuk in drie talen

Het project heeft als thema de levensbehoefte. Iets dat België, Duitsland en Nederland met elkaar verbindt. (…)

Technisch aspect; pink locomotief

Baumhaus is een cultureel onderzoek naar de relatie tussen de mens, kunst, techniek en de natuur. (…)

Schilderij

Naast deze sociaaleducatieve doelstelling is project Baumhaus ook een podium en ontmoetingsplek voor jonge talentvolle kunstenaars uit de Euregio. (…)

Beschadigde boom

De basis van het project ‘Baumhaus’ is, zoals de naam al impliceert, de boom. (…) Maar waarom deze boom mishandeld werd is onduidelijk. (H5)

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen
[8 juli 2011]