Spoorboom werd grensboom

Spoorwegovergang (Foto: Hans Hermans)

Hier de mannen van de Deutsche Bundesbahn die met 'fladderband' de overweg (die tot 1963 grens was) beveiligen.


[28 februari 2009]

Op 3 oktober 1944 staken soldaten van The Old Hickory, de geuzennaam voor de 30th US divisie, bij paalsteen nr. 238F de grensrivier Worm in Rimburg over.
Nederland spon er garen bij, want men verplaatste de grens 300 meter in oostelijke richting, tot aan de spoorwegovergang. Toen kreeg een overwegboom een tweeledige functie: Spoorboom werd grensboom.

Deze toestand duurde bijna 20 jaar en op 31 juli 1963 kon de oude toestand hersteld worden, waarbij de Worm opnieuw grensrivier werd. Tegenwoordig is die overgang bij 238F d.m.v. obstakels voor gemotoriseerd verkeer gesloten. Vreemd genoeg verdwenen ook de spoorwegbomen, waardoor aan de zeer drukke spoorlijn Aken-Düsseldorf-Dortmund, een onbewaakte overgang ontstond.
Hier is niet alleen veel goederenvervoer vanuit de haven van Antwerpen via Aken naar het Duitse Roergebied, maar hier rijden ook veel personentreinen.

Om ongelukken te voorkomen staan bij de overgang constant twee spoorwegemployees, die met rood-wit ‘fladderband’ de overweg afsluiten, als er alweer een trein komt. Hoe lang die haast onhoudbare situatie nog duurt is niet bekend. Voor grenspaaltoeristen is het natuurlijk interessant, als ze onderweg met historische en heemkundige aspecten verrast worden.

De Regio-Express (Foto: Hans Hermans)

Toen ik de grenssteen 238F fotografeerde zag ik even later de opvallende Regio-Express. Een signaalrode locomotief uit de serie 111 van de Deutsche Bundesbahn. Ik denk dat de 83 ton zware loc rond 1980 gebouwd werd bij Krupp of Henschel. Met zijn 5034 pk kan hij 160 km/h rijden. De trein wordt hier voor trek- en duwverkeer gebruikt. De treincombinatie was opvallend door aangekoppelde dubbeldeksrijtuigen van het type DB.bzf, die vervaardigd worden bij Deutsche Waggonbau AG in Görlitz. Een bedrijf dat in handen is van Bombardier, net als de wagonfabriek Talbot in Aken. Ik denk dat de rijtuigen gebouwd werden in 1995.


Trein (Foto: Hans Hermans)

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen