Ludmilla onder het Drielandenpunt

Ludmilla (Foto: Hans Hermans)

De meeste signeurs zijn ervan overtuigd, dat de Duits-Belgische grens, in de spoorwegtunnel onder het Drielandenpunt, in het midden van de tunnel ligt. Maar op deze foto kunnen we duidelijk zien, dat een locomotief uit de serie 241 vanuit Duitsland naar Belgie rijdt. Politieke en spoorweggrens zijn dus niet identiek.


[12 september 2008]

Meestal schrijf ik konterfeitsels OP DE GRENS, maar we moeten niet vreemd opkijken als we af en toe iets lezen over toestanden ONDER DE GRENS.
In de buurt van het Drielandenpunt ligt de Gemmenicher spoorwegtunnel uit 1872. Feitelijk ligt de Duits-Belgische grens in die tunnel, maar om de een of andere reden ligt de grens van het seinsysteem een paar honderd meter zuidelijker. Dat wordt keurig door twee witte bordjes aangegeven.

Toen ik er gisteren wandelde, zag ik plotseling Ludmilla. Het is een signaalrode dieselloc die door middel van een aantal omwegen in Aken terecht gekomen is. In 1973 toen er nog twee Duitslanden bestonden, kocht de Duitse Democratische Republiek haar locomotieven in Rusland. De serie 241 werd tussen 1973 en 1982 gebouwd in Woroschilowgrad. Daar werden 709 van deze locomotieven gebouwd en evenveel oude stoomlocomotieven kwamen bij de sloper terecht. In Duitsland kreeg hij de Geuzennaam Ludmilla. Na de hereniging van Duitsland, werd de elektrificatie van de voormalige DDR-spoorwegen met spoed onder handen genomen. Toen werden deze locomotieven verplaatst naar spoorlijnen in de periferie, zodat ook Aken in 2001 in het genot van vijf Ludmillaís gesteld werd. Als trekker voor personentreinen reden zij 140 km/h, maar om in het heuvelachtig gebied rond het Drielandenpunt de trekkracht voor het goederenvervoer te verhogen, gebeurde dat ten koste van de snelheid, die thans 100 km/h bedraagt. Vanaf de tunnel tot in Montzen (BelgiŽ) rijden deze locomotieven slechts 60 km/h, niet alleen omdat het een vrij steile helling is, maar ook omdat deze Duitse treinen niet beschikken over het Belgische Memor veiligheidssysteem.

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen

Ludmilla (Foto: Hans Hermans)

Met een vermogen van 2.984 kW (4.000 pk) is dit Russisch trekpaard uitermate geschikt voor het heuvelachtig traject van Montzen (Belgie) naar Aken. Maar Ludmilla rijdt hier niet lang meer, want alle diesellocomotieven zullen binnenkort door elektrische vervangen worden.