Op de grens bij D/B nummer 987

D/B 987 (Foto: Miriam Hermans)

Waarom de grenslijn ten zuiden van Aken zo grillig gevormd is weet geen mens. Waarschijnlijk is het een historische grens, waaraan de afgelopen eeuwen niet veel veranderd werd. Deze grenssteen staat op een zeer moeilijk bereikbare plek, maar daar wist Miriam wel raad mee, de foto is door haar gemaakt.


[18 augustus 2008]

ij de Duits/Belgische grenssteen met nummer 987 ligt een spoorlijn. Geen gewone spoorlijn, want hier zoeven met regelmaat van de klok, internationale sneltreinen, zoals de Duitse ICE en de Belgische Thalys voorbij.

Maar eerst een beetje historie. Op school leerden wij dat in Engeland in 1830 de spoorlijn Manchester-Liverpool in gebruik genomen werd. BelgiŽ volgde in 1835 met de spoorlijn Brussel-Mechelen. In dat jaar werd besloten de lijn door te trekken naar Keulen.
Vanwege het geaccidenteerd terrein ten zuiden van Aken, zou het spoorwegtracť in een wijde boog om de stad geleid worden. Maar Aken wilde dolgraag in het genot van een heus station gesteld worden en David Hansemann, secretaris van de Kamer van Koophandel te Aken ontwierp, samen met industriŽlen uit die plaats, een grensoverschrijdende spoorweg. Het gevolg was een hoogoplopende ruzie met het KŲlner Eisenbahncommitee, de spoorwegdirectie van Keulen. Aken had geen minderwaardigheidscomplex, want in 1836 reisde een deputatie van de stadsraad naar Berlijn om commerciŽle belangen te behartigen. Op 12 februari 1837 schreef Pruisenkoning Friedrich-Wilhelm III persoonlijk, dat de spoorlijn Keulen-Luik via Aken geprojecteerd zou moeten worden. Drie maanden later werd een begin gemaakt met de bouw van de Ronheider tunnel onder het bos van Aken. Op 15 oktober 1843 werd de bilaterale spoorlijn, die in BelgiŽ Ligne 37 genoemd wordt, in gebruik genomen. Alle materieel werd in Aken gebouwd. De locomotieven door de firma Dobbs & Poensgens, de goederenwagons door de firma Pauwels & Co en personenrijtuigen door de firma Hubert Talbot.

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen

De ICE (Foto: Hans Hermans)

ICE is een afkorting voor Intercity-Express. Dit is het vlaggeschip van de Deutsche Bahn. In Duitsland is het de snelste en meest comfortabele manier om met de trein te reizen. Grensoverschrijdend wordt deze trein ingezet van Duitsland naar BelgiŽ, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De ICE doet er 96 minuten over om van Brussel naar Aken te rijden, de Thalys doet het in 93 minuten. Toch reizen de meeste mensen liever met de ICE, omdat de rijtuigen veel ruimer zijn. Er is meer afstand tussen de stoelen en meer plaats voor bagage.


De Thalys (Foto: Hans Hermans)

Anders dan de ICE, wordt de Thalys gebruikt door een internationale groep, als dochter van de SNCF (Franse Spoorwegen) en van SNCB (Belgische Spoorwegen). Partners zijn NS/Thalys Nederland (Nederlandse Spoorwegen) en DB (Deutsche Bahn). De groep werd in 1995 opgericht met de naam Westrail met het doel de steden Amsterdam, Brussel, Keulen en Parijs met elkaar te verbinden. Sinds 1999 is er sprake van Thalys International.