Harry ten Veen: Gp 4 in Martinustoren (2)

In het artikeltje over grenssteen nr. 4 in de Martinustoren heb ik geschreven dat ik een mysterie ontrafeld heb. Welnu die eer komt niet mij toe maar iemand anders. Wat is het geval?

Toen ik op weg was naar Losser besloot ik te bellen met Harry van der Sleen, mocht hij thuis zijn, dan konden we samen naar Losser gaan. Helaas was hij er niet. Later mailde ik hem om te melden dat ik hem gebeld had en dat ik niet wou vertellen waarom, en dat hij maar Op de Grens moest bezoeken om het verhaal te lezen.

Wat bleek? Juist die dag was Harry ook in Losser en niet alleen om de steen in de Martinustoren te zoeken maar ook om met de fietstocht mee te doen. Ik schreef dat de steen ook al aan de fietsers getoond was en daar was Harry van der Sleen dus bij. Wat een groot toeval dat twee Overijsselse grens(be)(onder)zoekers, beiden genaamd Harry, op dezelfde dag hetzelfde idee hadden.

Voor de ware liefhebber geef ik nog wat informatie door die Harry mij meldde.
Hij constateerde gedurende de fietstocht enkele nieuwe feiten:

Steen 6 bij Aarnink is nu erg prominent in het zonnetje gezet; hij is vrijgemaakt van begroeiing rondom en er is een tegelplateautje omheen gemaakt.
Steen 4 is vernieuwd; de kleine steen is vervangen door een grotere waarbij het nummerplaatje eigenlijk aan de verkeerde kant is gezet.

Hierbij wil ik de eer geven aan Harry van der Sleen. Hij was de eerste die dit stukje Overijsselse grensgeschiedenis ontrafelde.

[10 september 2012]
Harry ten Veen