Dick Taat overleden op 3 juni 2012

Dick Taat is zondagavond 3 juni 2012 op 85-jarige leeftijd overleden.
Zondagochtend hadden we nog contact met Dick via e-mail, en we waren van plan om hem maandag te gaan bezoeken. Hij had nog informatie voor ons over de grensovergang Rammelbeek bij Denekamp en hij wilde nog graag “bijscholing” om betere mails op zijn iPad te kunnen schrijven. Met zijn ene nog bruikbare hand kon hij niet alles doen wat hij graag wilde. Jammer dat hem de tijd niet meer gegund is.
We zullen nog vaak aan hem denken.


Op bezoek bij Dick Taat

Dick Taat en de iPad (Foto: Rita Melgert)

[18 februari 2012]

Vandaag bezoeken we ons ere-lid Dick Taat in zijn nieuwe appartement. Zoals u weet is hij in juli vorig jaar getroffen door een herseninfarct en is zijn ernstig zieke vrouw kort daarna overleden.
Inmiddels is het revalidatietraject afgelopen, en is Dick verhuisd van het revalidatiecentrum naar een eigen appartement in het verzorgingscomplex Twekkelerveld in Enschede. Omdat hij nog altijd halfzijdig verlamd is, niet kan staan en maar één hand kan gebruiken, is hij aangewezen op 24 uurs hulp.
Desondanks slaat Dick (85) zich manmoedig en blijmoedig door zijn afhankelijke situatie heen, geniet van elk bezoek en onderneemt nog de dingen die hij kan doen: telefoneren, fotograferen, e-mailen en spelen met zijn nieuwe iPad. En dat alles met alleen zijn linkerhand! Op de foto demonstreert hij ons het bekijken van honderden zelfgemaakte foto's.