Geleid naar Gp 86-I

Gp 86-I (Foto: Dick Waanders)

[1 mei 2008]

it is een heel apart verhaal, dat in dezelfde categorie zit als de geestenfoto's in het Aamsveen.
Als het mij niet zelf was overkomen dan zou ik het waarschijnlijk ook niet geloven.
Dit keer gaat het om het Dal van de Mosbeek en om grenspaal 86-I.
Vanaf de Galgenberg hebben we alle grenspalen bekeken, en zojuist zijn we ook twee forse grafheuvels gepasseerd.
Via de Duitse kant van de grens zijn we op weg naar de grensovergang Mander-Getelo.
Ineens schiet me te binnen dat er ook nog een granieten substeentje is met het nummer 86-I. Die zou ik bijna vergeten. Op de terugweg komen we hier waarschijnlijk niet weer langs, dus laten we hem nu maar even gaan zoeken.
Ik weet nog dat er geen paadje langs loopt, dus moeten we even door het bos. Er loopt hier net een tijdelijk pad dat gebruikt is voor snoei- en kapwerkzaamheden, en daar ga ik in.
Vanwege het pad gaat het lopen makkelijk. Ik richt mijn blik in de verte, want we moeten nog even voor we op de plek van de steen zijn. Ik kijk niet op of om, en de andere clubleden volgen mij gedwee.
Dan gebeurt het. Halverwege een pas draai ik op n been 45 graden naar rechts en zeg op hetzelfde moment: Dr staat hij!

De andere leden zijn net zo verbaasd over die resolute draai als ik. Want de steen staat inderdaad rechts naast mij en ik heb net in die richting gekeken!
Als ik erover nadenk dan kom ik tot de conclusie dat mijn aandacht ineens naar die kant getrokken werd en dat een of andere mysterieuze, onzichtbare hand mij een kwart slag omdraaide. Zo voelde het. En daar komt nog bij dat ik ook meteen wist dat gp 86-I daar stond, nog vr ik hem gezien had!

Gp 86-I groot (Foto: Dick Waanders)