En toen waren er weer twee!

De twee stenen zijn weer alleen (Foto: Dick Waanders)

[28 juli 2008]

p 6 juli 2008 constateren we dat de kunstmanifestatie bij de twee grensstenen aan de Aamsveenweg al weer grotendeels verleden tijd is.
Of die kunst er zich zonder toestemming van de landeigenaar heeft gemanifesteerd, weten we niet, maar de opzet van de kunstenaars dat de derde steen van zand langzaam ten prooi zou vallen aan de weergoden, is niet geheel uitgekomen. Vermoedelijk heeft de eigenaar van de grond een flink handje geholpen. En wel met behulp van zijn landbouwvoertuigen.

De grenslijn (Foto: Dick Waanders)

De “grenslijn” is deels om de afvalkbak gewonden en hangt deels nog in een boom.

Kuil gedicht (Foto: Dick Waanders)

Het hoge gras waarin de kunstwerken hebben gestaan, is gemaaid en de kuil waarin de derde steen is uitgegraven is dichtgegooid. De kunstwerken zijn opgeruimd.

De schommel tussen Nederland en Duitsland (Foto: Dick Waanders)

Een paar dingen zijn gespaard gebleven, zoals deze grappige houten schommel, waarmee men over de grenslijn heen kon schommelen. Die grenslijn was een waslijn die over de grond was gespannen, op zich leuk bedacht!

Beschadigingen aan de grensstenen (Foto: Dick Waanders)

De twee originele grensstenen zijn besmeurd, beschadigd en bekrast.

Houten smokkelaarsfiets (Foto: Dick Waanders)

Ook de houten smokkelaarsfiets en de boomhut zijn min of meer nog aanwezig. De enorme, diepe kuil, die een put met oudheidkundige vondsten moest voorstellen, is echter grondig en grof gedempt. Alleen flinke bandensporen zijn er nog zichtbaar.